Välillä olo on tahtonut olla epätoivoinen ja ahdistunut noiden Täpsän ruokailujen suhteen, eikä sairaalan hoitohenkilökunnan voivottelut ainakaan parantaneet oloa... No, tästä kimpaantuneena kokeilin vaihteeksi aiemmin suohon tuomittua a la carte -ateriaa poijjaalle ja yllätys oli melkoinen, kun melkein koko annos hävisi! Olen nyt erittäin hämmästynyt ja myöskin valaistunut. Suuri osa Täpsän ruoasta kieltäytymisestä on varmasti johtunut pahanmakuisesta eväästä, mutta myös lämpötila näkyy olevan pikkuherralle yksi syömisen edellytys. Sairaalassahan Täpsä meinasi kieltäytyä jopa maidosta, kunnes tajusin pyytää hoitajia olemaan lämmittämättä pulloa... ja jo kelpasi!

Äskeinen gourmet-annos sisälsi maitoon tehtyä riisipuuroa (Muksu), itsetehtyjä kalkkunalihapullia (kalkkunanjauhelihaa, kermaviiliä ja hitunen suolaa), teelusikallinen Oivariinia sekä ripaus suolaa makua antamaan. Lämmitin ruoan kerrankin niin lämpimäksi, että sitä itsekin söisin ja kas, suu aukesi lusikalle kuin linnunpoikasella. Kertaalleen piti mikrottaa annos uudestaan, kun ei tahtonut taas kelvata, mutta kukas sitä nyt kylmää ruokaa söisi.

Tätä annosta aion kokeilla tulevinakin päivinä. Lisäksi voisi pikkuhiljaa kokeilla ottaa aamupalaksi kaurapuuroa, kun ei kerran kauravellistä ole oireita tullut. Saisi sentään  hitusen tukevampaa ruokaa kuin tuo viili + persikkasose on. Ja vitamiinit sekä rauta olisivat enemmän kun toivottuja. Seuraavia kokeiltavia ruoka-aineita ovat kukkakaali, parsakaali ja possu, lisäksi voisi kokeilla vadelmaa tai mustaherukkaa. Ainakin nämä sisältäisivät suhteellisen hyvin rautaa (kukkakaalia lukuunottamatta).