Pari viikkoa ennen reissuun lähtöä suunnittelen joka kerran huolellisesti, mitä otan mukaan ja miten tällä kertaa aloitan pakkaamisen hyvissä ajoin ettei mitään unohdu. Viikkoa ennen lista on edelleen tekemättä ja laukut pölyisinä komerossa. Paria päivää ennen havahdun tajuamaan, että lähtö todellakin on jo lähellä, apua! Pitäisiköhän heitellä jo pari tavaraa kassiin? Kaivan veskat kaappien kätköistä, puhdistan enimmät pölyt ja kasaan muutamia tarvikkeita, joita en enää kotona arvele tarvitsevani. Sitten unohdan koko homman hyvillä mielin, sillä olenhan jo osan pakannut...

Jep jep. Arvaatte varmaan että viimeinen päivä, saati sitten lähtöhetki on yhtä sählinkiä. Minulla kun on vielä kummallinen päähänpinttymä, että koti pitää siivota raikkaaksi ja puhtoiseksi ennen lähtöä (hei haloo, enhän tee sitä koskaan muutenkaan niin miksi juuri kiireen keskellä lähtiessä??), ei stressiltä voi välttyä. Tokihan yleensä vielä lapset ovat harvinaisen kiukkuisia noina aikoina, koska äiti ei heille huomiota osoita vaan puunaa ja putsaa hullunkiilto silmissä pöytäpintoja ja lattioita roskista.

Tällä kertaa päätin jättää edellämainitun vaiheen väliin. Mitä siitä, jos kotiin tullessa muutama kahvikupponen odottaa pöydällä? Tai jos tv on pölyinen (niin, sehän pölyyntyy viikossa joka tapauksessa)? Tai lattioilla lojuu tenavien leluja? Ei niin mitään. Siivoaminen lapsiperheessä on muutenkin, kuin lunta loisi pihalta kesken pahimman talvimyrskyn.

Pakkaaminen tuottaa joka kerran yhtä paljon päänvaivaa. Keleistä kun ei voi varmuudella mennä sanomaan, niin on otettava mukaan sekä lämmintä vaatetta että helleasuja, lapsille kenkiä kumppareista sandaaleihin, pelastusliivejä siltä varalta, että käymme soutelemassa, itikkamyrkkyä, pesuaineita, pieni lääkekaappi... eikä lasten unilelujakaan sovi unohtaa. Olen jälleen kirjoittanut itselleni listan, mistä lunttaan pakattavat tavarat, mutta 100% todennäköiseyydellä jotain jää kotiin. No, jos jotain puuttuu, sitä ei tarvita.

Taidanpa jatkaa pakkaustouhuja, ettei tule kiire. Huomenna lähdemme heti aamusta ajelemaan ja seuraavat päivitykset ilmaantuvat blogiin vasta joskus elokuun puolella. Elelkäähän siis nätisti sillä välin, palailen astialle kunhan reissussa on rähjäännytty :)