Tänään on ollut parempi päivä. Saimme miehen kanssa luxus-viikonlopun kahdestaan, kun lapset menivät tuttavaperheen luokse hoitoon. Perjantaina haimme kaupasta lohta ja loihdin kaveriksi salaattia, hyvin maistui ;) Kevyehkön aterian vastapainoksi tuli sitten kipattua kuppia oikein urakalla niin, että kaupungilta selvisimme kotiin vasta viiden aikaan aamulla... Mukavaa oli ja tuttujakin näin, vaikka seuraavan päivän olotilan olisin voinut jättää väliin. Niin kamalaa kankkusta en muista vuosikausiin saaneeni, että ruokaa saa alas vasta seitsemän aikaan illalla. Syyllinen tähän oli vedenjuonnin unohtaminen illan aikana eli reipas nestehukka päällä koko lauantain. Luonnollisesti ei sitten tullut mitään järkevää tehtyä tuolloin vaan päivä meni nukkuessa.

Lauantaina tuli meille hoitoon pieni vieras (ja hiemanko hävetti ottaa vastaan siinä kunnossa), Wapun siskopuoli Oosa. Tytöillä on ikäeroa vain viikko ja sukulaisuuttakin monta kymmentä prosenttia, sillä isä on kummallakin sama ja emot ovat sisarpuolia. Hirmuista ravia vetivät sisällä ja ulkona, sen ajan mitä eivät maanneet sohvalla/sängyllä lellittävinä ;) Yö meni hienosti tyttöjen nukkuessa kylki kyljessä Wapun häkissä. Oosa oli kuulemma sunnuntaina kotiutumisen jälkeen näyttänyt hitusen tylsistyneeltä ja tuijotellut ovelle toivoen katseen voimalla sen aukeavan ja leikkikaverin tulevan kylään ;) Taisipa siis viihtyä meillä.

931861.jpg
Vasemmalla Wappu (s. 30.4.07) ja oikealla Oosa (s. 8.5.07).

Viikonlopun lapsivapaasta jäi hyvä mieli, vaikka Täpsän flunssa pahenikin hoidossa ollessa ja tänään jouduimme hakemaan antibioottikuurin syksyn ensimmäiseen keuhkoputkentulehdukseen. Astmalääkitys otettiin myös perjantaina kesätauon jälkeen käyttöön ja todennäköisesti jatketaan nyt yhtäjaksoisesti kevääseen. Muutkin lapset meillä yskivät, mutta heillä tauti ei onneksi tunnu niin pahaksi menevän kuin pikkuveljellä. Itselläni on yskää ja nuhaa seitsemättä viikkoa, mutta en enää jaksa välittää. Muutama kerta lääkärissä riittää tämän flunssan aikana ja jos olo ei radikaalisti pahene, en sinne enää aio lähteä notkumaan. Toivottavasti helpottaisi omia aikojaan.