Voe mahoton millaiset kelit tää Suomen kesä lykkäsi! Lämmintä piisaa, mittari näyttää +24 astetta varjossa ja kesätamineet on kaiveltu komeroiden perukoilta käyttöön. Uimaan tekisi lapsosten mieli, mutta itseä vielä arveluttaa mahtavatko vedet olla lämmenneet tarpeeksi. Koiratkin nauttivat kesästä, imevät itseensä luonnon tuoksua ja leikkivät lehmää heiniä märehtien. Ihanaa!

Töissä olen edelleenkin viihtynyt hyvin, vaikka rankkojakin päiviä on ollut. Tulevien kolmen viikon aikana teemme lounasta n. 50 hengelle päivittäin, joten aika haipakkaa tulee varmasti olemaan. Tähän asti kun lounastajia on ollut n. 10 per päivä. Eiköhän tuo kuitenkin suju :) On meitä useampi työntekijä valmistamassa ruokia ja tarjoilemassa, joten luottavaisin mielin hommiin lähden.

Koiranpennutkin muuttivat uusiin koteihinsa jo viikko sitten. Haikeaa, mutta toisaalta helpottavaa, onhan tuollaisissa vipeltäjissä paljon työtäkin. Nyt on sitten pentukammari tyhjänä, mutta vain kuukauden verran... ;) Oma Wappu-vauvamme kasvaa vielä hetken aikaa emonsa kanssa ja juhannuksena sitten haemme tyttösen kotiin.

2007.%20Kaikki%204%20vk%20049.jpg
Etummaisena istuva mustiainen on se meille tuleva tyttö.

Lasten sairastelut on onneksi tältä erää ohi. Edelleenkin on pojissa rupia muistona sairastetusta vesirokosta, mutta eivät tunnu millään lailla heitä vaivaavan. Täpsän edellinen flunssakin meni ilman antibiootti-kuuria ohi, jospa tuo infektioastma hiljalleen hellittäisi otettaan lääkityksen ollessa kunnossa! Nyt menemme keskiviikkona taas käymään julkisella allergia-kontrollissa, saa nähdä millä mielin sieltä poistutaan. Pojan ruokavalio kun edelleenkin on melko rajoittunutta enkä ole saanut aikaiseksi testattua uusia ruoka-aineitakaan "sääntöjen mukaan". Hiljalleen olen siedättänyt esim. perunaa, mutta joka kerran siitä ihottumat lehahtaa kasvoille ja reisien iholle. Oire on toisaalta sellainen, mitä nyt pystyy sietämään. Kipeät ilmavaivat tai ripulikakka olisivatkin sitten toinen juttu, silloin tuskin enää kyseistä ainesta antaisin. Kala, porkkana, sitrukset ym. yleisallergisoivat on vielä tyystin kokeilematta, tosin esim. kukkakaalia on Täpä napsinut minun lautaseltani, aivan porkkanoiden vierestä ilman kummoisia oireita. Ehkä se tästä...

Kesäreissuja olemme kovasti haaveilleet. Ystäväperhe on varannut risteilyn juhannussunnuntaille ja mieluilemme nyt samalle laivalle mukaan. Ongelmana on vain tämä vanha tuttu raha, koirille sentään olemme saaneet jo varuilta luotettavan hoitajan. Jatkuvasti eletään kädestä suuhun näiden tulojemme kanssa, mutta hyvä sentään että jotain suuhunpantavaakin on ;) Täytyy vaan kovasti laskeskella ja suunnitella ja järjestellä, niin eiköhän sitä jonkunlaista reissua saa aikaiseksi. Heinä-elokuun vaihteessa onkin sitten vuorossa kesäleiri, minne lasten kanssa haimme keväällä ja olimme varmoja, ettei tänä vuonna ole mahdollisuutta päästä (viime vuonnahan olimme Taavetin lomakeskuksessa vastaavalla tuetulla lomalla), mutta niin vain meidät sinne kutsuttiin. Pieni katkaisu arkeen ennen töiden alkua tekee takuulla todella hyvää :)

Mutta nyt on tullut jo romaania tarpeeksi, painun pihalle nauttimaan auringosta ja lämmöstä neuleen kera! Hyvää kesää kaikille! :)