Niin se vaan on hellettä pidellyt! Olen koko viikon onnistunut välttelemään aurinkoa (kiitos sisätyön), mutta tänään sitten käräytin puistoreissulla käsivarret ja kaulan. En onneksi pahasti, mutta ikävästi kihelmöi ihoa. Täytynee jotain rasvaa etsiä yötä vasten. Lapsia olen kyllä muistanut suojata aurinkovoiteella eikä heillä punoitusta olekaan, ruskettuneet sitävastoin ovat. Ihana kesä!

Tajusin eilen, ettei juhannukseen ole todellakaan enää pitkä aika. Kaksi viikkoa! Työpäiviä on jäljellä enää 9 ja lisäksi kaksi virkistyspäivää (ravintola-illallinen ja kylpyläreissu, jihuu!), sitten loppuukin sopimus. Kovasti olisin tykännyt tuolla jatkaa ja eihän se toki poissuljettu vaihtoehto olekaan tulevaisuudessa ;) Heinäkuun ajan lounaskahvila on kiinni, mutta elokuussa taas jatketaan uudella tohinalla. Aion silti käydä kokeilemassa himoitsemaani media-alaa (olen jonossa vastaavanlaiseen paikkaan kuin tuo Lounaspaja, eli siis työpaikka on tarkoitettu nuorille, joilla ei ole työkokemusta tai joilla on jonkunlaisia "oikeaa" työtä haittaavia ongelmia), jotta tiedän millaista se käytännössä on. Sittenpähän tiedän taas vähän enemmän, mikä minun alani voisi olla (tai sitten en ;)).

Laivareissunkin saimme järjestettyä, vaikka tiukkaa tekeekin. Heinäkuu menee varmaan kaurapuuro-linjalla, mutta on se sen arvoista ;) Juhannuksena siis suuntaamme kohti Turkua kohteena Silja Europan miniristeily. Lapsille tuo takuulla on elämys sillä eihän koko poppoo ole vielä kertaakaan laivalla ollut! Tai no, A kyllä matkusti masussani aikoinaan, mutta veikkaanpa ettei siitä muistikuvia jäänyt :D Risteilyn jälkeen yövymme Turussa ja ajamme sitten Tampereen seudulle hakemaan pienen Wappu-mustiaisen kotiin. Lapsille ei kummastakaan (risteily ja koiranpentu) ole hiiskuttu halaistua sanaa, sillä tiedän, etten jaksaisi kuunnella kahta viikkoa rankutusta ("millon me lähdetään laivalle?", "äiti, millon se pentu tulee?", "minä haluan lähtee laivalle NYT!", "eikö me äiti voitais jo lähteä??" jne). Ehkä sitten edellisenä iltana, tai saman päivän aamuna... perillä? ;)

Päivän sana on ollut viime aikoina rattaanvaihto. Nykyiset kiesimme ovat Emmaljunga Crosswayt eikä niissä mitään vikaa ole, tahtovat vain olla tämän hetkiseen käyttöömme liian isot eikä tuota oheistuotettakaan enää tule käytettyä (Duolift-lämpöpussi/kantokoppa + muuta sälää). Eteisen nurkassa nuo kärrit vievät melko paljon tilaa eikä kaappitilaakaan voi koskaan olla liikaa. Niinpä harkitsenkin noiden poismyymistä ja Emmaljunga Scooterien ostamista tilalle. Matkarattailla kun ei ensi talvena mitään tee ja poika tuskin vielä sitten kävelee itse pidempiä matkoja (ikää 2,5v). Mikäli jotakuta lukijoista meidän rattaamme kiinnostavat, niin laittakaa kommenttia! Kerron sitten rattaista tarkemmin.

Vaan nytpä taidan hipsiä pehkuihin. Vapaa-aamusta huolimatta ipanat heräilee viimeistään kahdeksalta, joten ei parane itsekään kovin pitkään vedellä sikeitä. Noista kun ei ikinä tiedä mitä keksivät (vasta tänään vaahtokylvyssä leikkiessään päättivät pestä koiran siinä sivussa... Mini-raukka oli uitettu koira, kirjaimellisesti). Joten palaamisiin, öitä!