Kävinpä sitten taas yksityisellä lääkärillä Täpän kanssa hoitamassa mielenrauhaani. Ajatuksena oli nyt tutkailla tarvitseeko pojan lääkitystä muuttaa ennen hoidon aloitusta (ensi kuussa) ja muutenkin kartoittaa tilannetta. Lääkäri oli taas kerran aivan ihana ja empaattinen ja otti kokonaistilanteemme huomioon, tykkään hänestä kerta toisensa jälkeen enemmän! Pitkät tovit juttelimme koirien mahdollisesta osuudesta Täpsän astmaan ja sain kunnon perustelut sille, miksi lääkäri ei pidä koirista luopumista tällä hetkellä tarpeellisena.

Kuukausi sittenhän kävimme julkisella puolella arvuuttamassa tilannetta enkä saanut sieltä juuri mitään vastauksia, kaikilla tuntui vain olevan hirveä kiire eikä minulle tärkeisiin asioihin otettu kantaa (koirat, lääkitys). RAST-kokeeseenkin sain lähetteen vasta kun vaatimalla vaadin. No, hyvä sinänsä että se nyt oli otettu, yksityisellä olisin todennäköisesti joutunut pulittamaan pitkän pennin. Mitäänhän testissä ei näkynyt onneksi näkynyt, sekä koira että huonepöly antoi kumpikin lukeman alle 0,35 eli ei herkistymistä. Näitä tuloksia ei kuitenkaan mielestäni julkisesta selitelty tarpeeksi, vaan tähän päivään asti elin pienessä epätietoisuudessa, kunnes yksityinen selvensi mitä testien (sekä koira/pöly-herkistyminen että allergia-vasta-aineet) tulos tarkoitti. Kumma miten yksi ihminen saa huolen hälvennettyä noin tehokkaasti siinä, missä kokonainen allergiayksikkö sitä vain tuottaa :o No, enköhän ole kuitenkin parjannut julkista jo tarpeeksi joten se siitä.

Tällä hetkellä Täpsän tilanne on harvinaisen hyvä, ainoastaan hitusen nenä vuotaa. Antibiootti-kuuri olisi varmaan ollut paikallaan jo paljon aikaisemmin, mutta eipä sitä tajua pojan voinnin muutoksia kun ne pikku hiljaa tulee. Nyt kun ab-kuuri puri ja poika muuttui kertarysäyksellä eläväisemmäksi, tajusin miten raukkaa on varmasti koko alkuvuoden ahdistanut :( Kun vaan huomaisi ajoissa tuon hiljaisen ahdistuksen, niin se ei ehtisi mennä näin pahaksi... mutta jälkiviisaana on taas helppo sanoa. No kuitenkin, koska nyt ei tilanne ole kovin paha, jäätiin seurailemaan, mutta mikäli tässä infektiokierre taas jatkuu kokeilemme muuttaa lääkitystä joko ottamalla uuden lääkkeen näiden rinnalle tai kokeilemalla yhdistelmälääkettä. Pahoin pelkään, ettei tämä kierre nyt näin vähällä katkennut, joten todennäköisesti joudumme vielä yhteyttä lääkäriin ottamaan. Siitepölykausikin vasta tuloillaan...

Eräs syy saattoi kyllä tällä käynnillä nyt Täpsän infektioherkkyyteen löytyä. Lääkäri nimittäin nieluun kurkatessa huomasi suurensuuret kitarisat. Leikkaustakin varmaan voi alkaa tosissaan pohtimaan mikäli infektiot eivät vain ala loppumaan, sillä voihan olla että nuo risat siellä haittaa ja tarjoaa pöpöille hyvät elinolosuhteet. Mutta katsotaan.

Hyvä mieli jäi kaiken kaikkiaan tuosta käynnistä. Lääkärillä oikeasti oli aikaa ja mielenkiintoa kuunnella asioistamme ja mikä parasta, minun ei jokaista väitettäni tarvinnut alkaa puolustelemaan vaan olimme asioista pääpiirteittäin samaa mieltä. Myöskin kehoitus ottaa herkästi yhteyttä lämmitti mieltä :) Tästä lääkäristä emme luovu. Rahat käynteihin kaivetaan sitten vaikka säästöporsaasta, mutta lapsen täytyy saada arvoistaan hoitoa.

Muoks. Unohtui sanoa. Lääkäri siis erityisesti korosti, että Täpsän kohdalla on kyse vain infektioastmasta, jonka arveli menevän ohi parissa vuodessa sopivalla lääkityksellä. Tähän päätelmään tuli, koska esim. atooppista ihottumaa ei ole ja ne harvat päivät infektioiden välillä pärjätään kokonaan hoitavan lääkkeen turvin, oireilua ei siis ole flunssien ulkopuolella. Veikkasi, että tämä ja ensi talvi tullaan lääkitystä tarvitsemaan ja sitten, riippuen siitä herkistyykö siitepölyille vai ei, lopettaa kokonaan tai käyttää niitä vain tarvittaessa ja satunnaisesti. Toivon niin kovasti, että olisi oikeassa...