Puuh. Kohtalaisen rankka pariviikkoinen takana, kaikkine sairasteluineen. Meillä kävi flunssa vuoronperään kaikissa miestä lukuunottamatta, Täpsään kuume nousi ihan kahteen otteeseen. Spiraakin kävimme sairaalassa hengittelemässä viikko sitten, onneksi ahdistus on ollut vähäisempää sen jälkeen ja olemme tehostetulla avaavalla pärjänneet kotona. Tupla-hoitava menee taas koko ajan, mietin miten paljon sitäkään uskaltaa tuplana antaa, sillä koko ajanhan tuo lapsi on flunssassa ja aina taudin ajaksi nostettava annos isommaksi... No, ensi viikolla toivottavasti nämäkin selviää allergia- ja astmapolikäynnillä. Tiedossa olisi myös kananmuna-altistus, mutten usko Täpän tervehtyvän vielä siihen mennessä. Tai ehkäpä olisikin juuri niin onnekas tilanne, että käynnille sattuisi flunssien välinen 2-5 päivän terve jakso?

Kuten arvata saattaa, yksikään käsityö ei ole valmistunut sitten Shedir-pipon. Toiset ne vaan sairaanakin syytää neuleita maailmalle, mutta minulla ei vaan yksinkertaisesti aika, energia ja mielenkiinto riitä sellaiseen arjen pyörittämisen ohella. Toki neulominen on oivaa terapiaa ja hyvä tapa ottaa omaa aikaa, mutta pelkän 3o 2n-pipon loppuun saaminenkin vaatisi minulta nyt ylettömiä ponnisteluita. Keskittymiskyky kun ei vaan riitä niin se ei riitä.

Rakkaiden haukkujen elo meillä alkaa nyt sitten näillä näkymin olla tiensä päässä. Minusta alkaa niin vahvasti tuntumaan, että Täpsän oireilu johtuu koirille herkistymisestä, joten vaikka nuo karvaiset lapset rakkaita ovatkin, on pojan parasta tässä ajateltava. En yksinkertaisesti pysty pitämään asuntoa niin siistinä kuin pitäisi näiden koirien kanssa, karvaa ja pölyä löytyy kämpästä enemmän kuin laki sallii. Ensi viikolla otamme Täpästä allergiatestit uudelleen, tällä kertaa verikokein (kele, ne otetaan! Aion sitä vihaisena vaatia, tarpeen mukaan vaikka kynsiä ja hampaita käyttäen), jotka käsittääkseni ovat tarkemmat kuin prick-testit. Mikäli pienintäkään herkistymistä testeissä näkyy, on koirien tulevaisuus selvä; kolme nuorinta lähtee uudelleensijoitukseen ja kaksi vanhusta sateenkaarisillalle nisäkasvaimineen. Kiertolaisiksi ei noin iäkkäitä, sairaita koiria enää laiteta.

Itkettää...