... hoitelin synnärillä 10 tunnin ikäistä pikkupoikaani. Synnytys alkoi vesien menolla klo 00.45 ja 3h 44min myöhemmin parkui pontevasti ensimmäistä kertaa 2885 grammaa painava ja 48 senttiä pitkä poikavauva. Nyt tuo pikkuisäntä lähentelee metrin pituutta, mutta on edelleen hoikka kuin pajunvitsa. Vauhtia riittää ja juttua tulee, oivalluksia ja elämäniloa. Aina ei malta vessaankaan kesken leikkien rientää, mutta pääsääntöisesti päivisin pysyy pöksyt kuivina :D Autoilla ajellaan mielellään pikkuveljen kanssa ja muutenkin sisarukset ovat kovin tärkeitä, välillä riidellään mutta sitten taas sovitaan.

Tänään kahvitellaan 2-vuotiaan serkkutytön perheen sekä ukin kanssa ja viikonloppuna tulee lisää vieraita. Virtuaalikakkua ja kahvia/limua/teetä myös tarjolla blogivieraille sunnuntai-iltaan asti, olkaapa hyvät! :) Neuvolakäynniltä kuulumisia myöhemmin...

Klo 20.29: Neuvolassa käyty. Kirppumiehen tuoreet mitat ovat 12,2kg ja 98,2cm, pitkä ja hoikka siis :) Kasvaa -22%-käyrällä, mutta niin on tehnyt jo pari vuotta joten ei hätää. Ruumiinrakenne on mikä on, eikä tarvitse ihmetellä mistä poika on geeninsä perinyt kun isää katsoo. A teki tehtäviä ujostellen, piirtäminen onnistui pienen houkuttelun jälkeen jolloin paperiin piirtyivät kaikki  muut kuviot paitsi ruksi. Jopa neliö, joka kuuluisi osata vasta 5-vuotiaana onnistui A:lta. Paperiin piirrettiin myös oma kuva, jolta löytyivät sormetkin (niitä ei myöskään vielä tarvitsisi osata).

Helmet soljahtivat nauhaan kätevästi ja palikoista rakennettiin pienen houkuttelun jälkeen samanlainen torni kuin minkä täti teki. Päävärit osasi luetella ja laskea viiteen (kotona olen kuullut laskevan kymmeneenkin). Varpaillaan/kantapäillään kävelyä ei suostunut tekemään, yhdellä jalalla seisomisesta puhumattakaan. Sitävastoin palapelit kiinnosti, tekipä pienellä avustuksella 40-palaisenkin. Hienosti meni reissu kaikkiaan ja poika oli sangen tyytyväinen jakamattomaan huomioon, kun pääsi äidin kanssa neuvolaan kaksistaan. Pulkkakyydistä puhumattakaan...

Korttiin täti kirjoitti: "Hurmaava, rauhallinen poika. Ujostelua jonkin verran, joten kaikkea ei saatu tehtyä. Taitava rakentelemaan palapelejä. Kasvaa tasaisesti sirorakenteisena poikana. Puhe selkeää. Kädentaidot ja hahmottaminen hyvää."

Seuraava käynti vasta viisivuotiaana, ellei kasvussa selvästi ole jotain poikkeavaa (kotivaa'alla paino alaspäin tai vastaavaa). Tällä erää kuitenkin kaikki hyvin :)