Voi ärsyttävyyden ärsyttävyys. Se on sitten taas allergiapolikäynti takana ja oikein puhisen kiukusta. Sinänsä kaikki meni hyvin, ei mitään kamalaa saarnausta tai urputusta tullut niinkuin pelkäsin, mutta sivulauseista kyllä aistin turhautumista "laiskuuttani" kohtaan. Minähän en pojalle ole uusia ruokia kokeillut, kun lapsi on parin viikon välein flunssassa tai jossain muussa taudissa, mutta tämä ei hoitohenkilökunnan mukaan ole mikään este ruokien antamiselle. Olen Huono Äiti kun pidän poikaani nälässä ja vielä juotan Nania, mikä ei enää vastaa ravitsemukseltaan tämän ikäisen tarvetta! Käsky tuli siis rivakkaan tahtiin kokeilla uusia kiinteitä (hirssi/tattari, sika, nauta, kukka- ja parsakaali, marjoja) ja vaihtaa korvike tavalliseen maitoon. Ahdistus...

En muista tällaista oloa aiempien lasten ajalta. Silloin oli vain kivaa päästä kokeilemaan uusia makuja, tarjota eksoottista ja erikoistakin ruokaa lapselle, kun ei allergioita tarvinnut miettiä. Nyt pelkää jokaista suupalaa minkä Täpsälle antaa, että tuleeko nyt TÄSTÄ jotain oireita. Jotenkin ei halua edes aloittaa mitään uusia juttuja, kun ahdistaa jo valmiiksi se syyllisyys mitä tunnen, jos pieneen muruseeni sattuu. Vaan nyt on pakko. Pitäkää peukkuja että saisimme lääkärien mieliksi edes jotain lisää ruokavalioon...

Astma-asiaan kommentoitiin myös. Diagnoosia ei herunut, koska Täpsällä on ollut vain yksi vakavampi hengitysahdistus-kohtaus eikä tuo rohinakaan ole jatkuvaa (päivittäinen ei ole jatkuvaa?). Jatketaan siis Ventoline-mikstuuralla tarvittaessa ja odotellaan niitä kohtauksia ;) No, toisaalta kivahan se on ettei pojalla ole "mitään vialla", mutta alan vain tuntea itseni varsin vainoharhaiseksi kaiken maailman oireita kytätessä. Ehkä ne ei sitten oikeasti tarkoita mitään.

Jotain hyvääkin käynnissä sentään oli, prick-testin mukaan Täpä ei ole koirille allerginen. Tai toki voi olla, mutta ainakaan testi ei sitä tässä vaiheessa näytä. Olen ehtinyt pitkän tovin pähkäillä mitä koirillemme tapahtuu, jos pojalla todetaan jossain vaiheessa allergia tai astma. Nyt saimme ainakin hetkeksi jatkoaikaa mietteille eikä rakkaista lemmikeistä tarvitse luopua. Ihopistokokeella testattiin myös koivu, timotei ja kissa, eikä näillekään noussut patteja eli negatiiviseksi testi jäi.

Uusi aika on 3-4kk päähän, mutten halua edes ajatella sitä vielä. Koitetaan taas elellä päivä kerrallaan tämän allergia-asian suhteen.