Tajusin eilen ison asian. Olin neulonut väärin pitkät pätkät Joululahjaneuletta tajuamatta ollenkaan tekeväni nurjat silmukat kiertäen ja näin ollen pinnasta tuli hitusen elävämpi ja rosoisempi kuin normaali sileä neule. Dääm! Osa x meni nyt purkuun ja uusiksi, sillä ensin neulomani osa y näytti huomattavan erilaiselta verrattuna x:n. No, valkenipa sitten tänään sekin, miten niitä nurjia silmukoita oikeaoppisesti tehdään.

Harmittava takaisku sai kuitenkin Joululahjaprojektin katoamaan toviksi kaapin perukoille, joten otin käsiini "helpomman" ja nopeamman neuleen. Suhteellisen vähässä ajassahan tuo valmistui kun eilen aloitin ja tänään työ on viimeistelyä (= pesukonetta) vaille valmis, mutta muutoin ei oikein vastaa mielikuvaa. Tein siis Täpsälle merinovillasta (SandnesGarn Lanett) kypärämyssyn kirjastosta lainaamani kirjan ohjeella, mutta koon 12-18kk sijaan tästä tuli lähinnä kokoa aikuinen... Haaveilen nyt, että pesukone kutistaisi myssyn sopivaksi, mutta huominen sen näyttää. Muutenkin hattu näyttää lähinnä koomiselta joten saattaapa olla ettei sitä tule kamalasti käytettyä.

Ristipistoa sain hiukan matkaa eteenpäin, nyt on sentään jo väri vaihtunut ;) Edelleen silti liikaa tekemistä, jotta saisin työn parissa viikossa valmiiksi... Yritys on tästä huolimatta edelleen kova, koetan kerrankin saada ajatuksella valmistetun lahjan siskolleni ja vieläpä ajoissa. Jotenkin tällainen deadline-työ ei vaan ole niin mielekäs tehdä, kuin inspiraation vallassa aloitettu käsityö. Ehkäpä silti saan sen joskus valmiiksi.

Pengoin vähän käsityökaappianikin etsiessäni pienimpiä sukkapuikkoja ja törmäsin saunasukkaan. Sen pari oli jo ehtinyt etsimilleni puikoille asti ja päätin jatkaa sitä samantien, mutta neulominen tuntui ikävälle kun tiesi, että toiseenkin sukkaan oli päätynyt virheitä (minäkö perfektionisti??). Kokeilin tehdä uuteen nurjat niin kuin kuuluukin, mutta käsiala löystyi niin paljon, että yksi puikko putosi pelistä pois. Suutuspäissäni purin sitten koko sukan ja hautasin siististi kerityn Nalle-kerän kaapin perälle valmiin saunasukan kanssa. Marinoitukoon siellä kunnes olen päättänyt mitä sille tehdään.

Jotain hyötyä tuostakin episodista, sillä sain ne kaipaamani puikot käyttöön :D Tavoitteena olisi saada Täpsälle villasukat (ihan tavalliset sellaiset) tuosta Lanettin jämästä ja sitten aikanaan isommille ipanoille Seiskaveikasta. Sukkapuikoilla neulominen tuntui vaan jotenkin niin tönköltä pyöröjen jälkeen, mahtaneeko tuota koskaan saada edes sujuvaksi? Entä löytyisikö jostain sukille sopivia pyöröjä? ;) Vinkit otan ilolla vastaan. Ja pyöröistä tuli muuten mieleen, että pääsinpäs minäkin hiplaamaan ihan aitoja Addeja maanantaina! Olipas muuten sen verran hienot, että tarttee varmaan munkin jossain vaiheessa pikkasen tilausta pistää, ihan vähän vaan... ;) Ja isäntä tykkää...

Mutta joskohan sitä välillä nukkuisi, jaksaa sitten huomenna taas ahkerana tyttönä neuloa. Hyvää yötä!