Muiden blogeja selatessa tulee usein vastaan kivoja säilytys- tai sisustusideoita, joista sitten mahdollisuuksien mukaan nappaan parhaat palat omaan käyttööni. Minussa on sen verran tirkistelijän vikaa, että rakastan kyylätä toisten koteja ja jos pokka pitäisi, voisin hyvinkin harrastaa asuntoesittelyissä käyntiä huvikseen. Usein kauniin sisustuksen nähtyään keksii omaankin kotiin jotain pientä piristystä tai saa edes inspiraation siivoukseen ;)

Tällä kertaa inspis on kuitenkin jäänyt saamatta, joten koko kotiani ette pääse katsomaan. Sitä vastoin avaan käsityökaappini ja lankakorini muulle maailmalle kurkisteltavaksi, vaikkei nekään mitään siisteyden perikuvia ole ;) Tykkään kuitenkin, että tuolle vuodessa kertyneelle lanka- ja tarvikearsenaalille on omat säilytyspaikat pikkutermiittien tuhojen estämiseksi (niin joo, ne tuhot vain siirtyvät sitten toiseen kohteeseen). Siispä pidemmittä puheitta, olkaa hyvät!

187837.jpg

Käsityökaappini lukkopatentti. Riiviöt (varsinkin pienin) levittävät kaapin sisällön pitkin lattioita alle sekunnissa, mikäli kuminauha kaapinovesta puuttuu. Iltaisin kullanmurut harjottelevat kitaransoiton alkeita rämpyttämällä "lukkoa".

187840.jpg

Aarteeni! Ylähyllyllä olevassa monitoimikorissa majailevat valmiit ja keskeneräiset ristipistotyöt sekä ylijääneet muliinilangat. Rottinkikori puolestaan sisältää purkutuomion saaneita neuleita ja onpa jokunen lankakeräkin hyllylle eksynyt. Alapuolella odottaa monta kerää peruslankoja ja joitain ihanuuksia muodonmuutosta mikä miksikin. Myös Novitan käsityöpussukka oleskelee kaapissa, sisällään pari keskeneräistä (yllätys) neuletta. Pidemmälle reissulle nappaan yleensä pussukkaan jotain töitä mukaan.
Oikeaa puolta hallitsee huollon tarpeessa oleva ompelukoneeni ja alamaisina muutamia korjaukseen menossa olevia vaatteita. Myöskin eräs neule (tuo Seiskaveikka-kerä ompelukoneen päällä on siitä peräisin) on joutunut kärsimään lyhytpinnaisuudestani ja lentänyt kaapin nurkkaan ;) Alhaalta oikealta löytyvät tällä hetkellä omistamani neulelehdet, lähinnä Suurta käsityölehteä ja pari Novitaa.

187841.jpg

Lipaston ylälaatikosta löytyy kaikenlaista pientä, käsitöissä tarpeellista tavaraa. Ikean näppärään pikkutavaransäilytyslaatikkoon mahtuu monenlaista sälää nuppineuloista langanpätkiin ;) Koko puikkovarastoni majailee myös täällä ihan irrallaan, koskapa varsinaista puikkokoteloa/säilytys"pussukkaa" minulla ei ole. Kuvassa näkyy myös purkutuomion saanut palmikkoneule Samoksesta, koskapa nurjat silmukat ovat tässäkin käännettyjä. Malli oli kuitenkin ihan kiva, ehkä aloitan uudestaan tämän kunhan aikaa riittää :)

187865.jpg

Lankoja, lankoja, lisää lankoja! Kirjahyllyssä sijaitseva lankavarastoni on saanut olla yllättävän rauhassa pieniltä uteliailta käsiltä, mutta samaa ei voi sanoa yllä näkyvästä Xboxista. Jostain kumman syystä johdot on napattu talteen ;)

Näiden paikkojen lisäksi muutama lankakerä asustelee vaatekomeroni alahyllyllä (muka piilossa ;)) ja kesken olevaa työtä, kuten nyt pistoilua säilytän tietokoneen alla olevassa lipastossa, lapsilta jemmassa again. Ja toki noita neuleita aina toisinaan pesiytyy kirjahyllyyn, akvaariolampun päälle, yöpöydän laatikkoon etc... ;)

Tällaisia meille tänään, mitäs teille?