Tänään oli monen kuukauden odottelun jälkeen vihdoin Täpsän silmätarkastusaika, sillä vieläkin vasen silmä karsastaa varsinkin väsyneenä, myös valokuvista sen selvästi huomaa. No, poika ei ollut tutkimuksesta millänsäkään, tipat laitettiin silmiin ja vähänhän se tuntui kirvelevän, mutta pian siitäkin rauhoittui. Alkuun hoitaja epäili, että vasemmassa silmässä olisi näkökin huonompi kuin oikeassa, mutta lääkäri ei ollut samaa mieltä. Karsastus oli myöskin sen verran pientä, ettei tässä vaiheessa lähdetä asialle mitään tekemään vaan 4kk päästä menemme uusintakäynnille poliklinikalle. Jos tilanne pahenee tai ei lähde itsestään korjaantumaan, niin saattaapa poju seurata äitinsä jalanjälkiä ja saada lasit, tosin huomattavasti nuorempana kuin itse sain. Olin sentään toisella luokalla koulussa kun näkö alkoi huononemaan, Täpsänen on vasta vajaa 1v4kk ikäinen. Aika näyttää.

Silmäpolilta päästyämme kävimme miehen kanssa sairaalan kahviossa hörppäämässä kupilliset kuumaa. Otin kaurakookos-keksin itselleni kahvin seuraksi ja hölmönä sitten siitä murustelin Täpällekin pieniä palasia, kun poika alkoi hermostua. Vasta hetken kuluttua tajusin mitä olin tehnyt ja menin kassalta kysymään, mitä keksit sisälsivätkään. Vehnäjauhoja, kookoshiutaleita, kananmunaa... kääk! Juuri munastahan poika on pahimmat oireet saanut! No, vahinko oli jo tapahtunut vaikken montaa murua onneksi ehtinytkään antaa.

Nyt vahinkoaltistuksesta on kulunut jo muutama tunti eikä ainakaan toistaiseksi selkeitä oireita. Posket punoittaa aavistuksen, mutta muutoin poika on iloinen itsensä, leikkii ja touhuaa. Toivottavasti pääsemme säikähdyksellä ja saamme valoa tulevaisuuteen, ettei Täpä niin allerginen olekaan kuin mitä luulimme.