Täällä on taas nähty räkää, rohinoita ja flunssasta kiukkuisia lapsia ihan riittämiin. Viikonloppuna alkoi vuotaa nenä Täpsän lisäksi myös Artturilla ja tiistaina sain jo hakea lapset pois hoidosta tuntia liian aikaisin A:lle nousseen kuumeen vuoksi. Kiva kiva. No, siitä lähtien pojalla on kuume pysytellytkin lääkkeestä huolimatta about 39 asteessa joten aika nuutunut tapaus hän on. Viimeistään huomenna käytän arvauskeskuksessa jos ei tuosta ala itsestään helpottamaan, sillä epäilyttää kovasti ettei pojalla pissatulehdusta olisi, kun on lorotellut housuunsa viimeisen kahden viikon aikana kiitettävästi.

Flunssasta johtuen jäivät Artturilta myös elämänsä ensimmäiset Hippo-kisat väliin, Millin sinne kyllä lähetin isänsä kanssa heittämään palloa. Kovasti neiti tykkäsi, ensimmäistä kertaa oli hänkin kisaamassa ja palkinnoksi sai hienon frisbeen. Kaikkihan tuolla palkittiin, mutta minusta oli hienoa, että tyttö itse ilahtui osattuaan heittää eikä jäänyt harmittelemaan muiden parempia tuloksia. Oma suoritus se kuitenkin tärkein on eikä voitto, siihen koetan panostaa :)

Täpsän kanssa käväisimme eilen jo terkkulassa arvuuttamassa tämänkertaisen rohinan syytä. Vielä toistaiseksi flunssa oli viruksen aiheuttamaa, mutta lääkärimme arveli että saattaa painua tälläkin kertaa keuhkoputkiin bakteeritulehdukseksi, ja määräsi valmiiksi antibiootti-kuurin. Aloittaa sitä ei tarvitse, ellei pojalle kuumetta nouse tai olo muutu selkeästi huonommaksi, mikä on minusta hieno juttu, sillä turhia kuureja tuo lapsi on eläessään jo syönyt ihan riittämiin. Keuhkoja kuunnellessaan lääkäri kuuli hentoista vinkumista, joten astma-diagnoosi alkaa kai olla varmistamista vaille valmis. Aikaisemminhan nuo hengityksen vinkumiset ovat puuttuneet täysin, oireena pelkästään jatkuva rohina, satunnaiset yskäpuuskat ja hengenahdistukset sekä keuhkoputkentulehdukset. Terveyskeskuslääkärimme ei kuitenkaan määrännyt vielä mitään vahvempaa astmalääkettä, vaan kehoitti odottamaan allergiapoli-aikaa. Sieltä kuulemma on helpompaa opastaa lääkkeiden oikeassa käytössä ja muutenkin ovat asiantuntijoita sillä saralla. No, ehkä jaksan odottaa vielä kolme viikkoa, kun olen koko kesän jaksanut :D

Itselläni ja miehellä on myös nokat vuotaneet pari päivää ja yskittää vähän väliä. Onneksi olemme vielä säästyneet kuumeelta ja pahemmalta taudilta, joten kovin raskaaksi tämä ei ole käynyt. Saisihan tuo katras silti jo alkaa parantumaan, tuntuu kurjalle katsoa pienten pahaa oloa, kun ei sitä juurikaan pysty lievittämään. No, jospa tämä tästä.