Torstai 27.7

Reissuun lähdimme rutkasti aiottua myöhemmin. Viimeisetkin tavarat saimme pakattua vasta klo 11 maissa ja matkaan pääsimme puolta tuntia myöhemmin, vaikka tarkoitus oli kymmeneen mennessä olla tien päällä. No, tämähän on meidän porukalle ihan tuttua...

Matkan aikana pysähdyimme kolme kertaa. Ensimmäinen stoppi tuli jo Varkauden kohdalla, kun unohdin syödä itse aamupalan eikä nälkäisenä minun seuraani kestä kukaan. Samalla saivat myös lapsoset evästä ja matka jatkui suht rauhallisissa tunnelmissa. Kuortissa pidettiin pissatauko ja Lahden seutuville sitten jätettiin koiralauma hoitoon äidilleni. Vielä piti istua autossa 1,5 tuntia, vaikka takamus alkoi olla puutunut itse kullakin. Vihdoin pääsimme perille Taavetin lomakeskukseen vähän seitsemän jälkeen illalla, väsyneinä mutta tyytyväisinä.

Ilta meni sänkyjä järjestellessä ja laukkuja purkaessa, mökkimme oli aivan ihana! Esikoisneiti oli aivan otettu kerrossängystä ja nukkui mallikkaasti ylhäällä koko viikon. Kuopukselle oli varattu matkasänky ja keskimmäinen puolestaan asettui siskonsa alapuolelle nukkumaan. Pakolliset iltahulabaloot juostuaan tenavat sippasivat sänkyihinsä ja melko pian myös vanhemmat perässä.

Perjantai 28.7

Aamulla kännykän herätystoiminto piippasi klo 7.30 ja voi mahoton, miten oisi nukuttanut vielä! Aamupalalle piti kuitenkin lähteä ja marssimmekin reippaina ravintolaan kävellen, vaikka moni muu vieras tuntui menneen autolla. Ilma oli viileä ja raikas.

Ravintolassa pääsimme heti jyvälle ruokatarjonnasta. Noutopöydässä oli monenlaista herkkua puurosta leipätarpeisiin ja jopa tuhdimpaa aamiaista kuten kananmunia ja nakkeja. Valittavana oli myös mysliä tai muroja jugurtin kanssa. Lapset söivät ihmeen hyvin joka aamiaisella ja jaksoivat touhuta ilman kiukkua. Itsekin ahdoin napaani aivan liikaa evästä, mutta eipähän ollut nälkä ;) Lomahintaamme kuului siis vain aamiainen ja päivällinen, muut ruoat piti ostaa itse.

Ruuan jälkeen jäimme leikkimään ravintolan viereiseen puistoon ja tutustuin pariin muuhunkin lomailijaan. Lisää nimiä opimme klo 11 uimarannalla tutustumisleikkien muodossa. Lapset olivat ihan haltioissaan myöskin uimarannasta ja olisivat tahtoneet heti järveen, mutta kova tuuli esti aikeet. Tutustumisleikkien jälkeen menimme huvilallemme lepäilemään, sillä miehen issias muistutteli olemassaolollaan turruttavalla kivulla.

Päivä meni vauhdilla ilman sen kummempaa ohjelmaa. Oleskelimme huvilalla, kiertelimme vähän paikkoja ja söimme. Luoja miten hyvää ruoka taas olikaan! Ähkyyn astihan sitä piti itsensä syödä ja sulattelimmekin eväitämme lasten leikkiessä puuhapaikalla. Illalla lapset nukahtivat ilman kummoisia houkutteluita, päivän touhut väsyttivät kiitettävästi. Miehen kanssa tuli vielä saunottua ja juteltua sekä katseltua telkkaria.

Lauantai 29.7

Aamupalalle herätys jälleen klo 7.30. Ruoka maistui ja pikkuhiljaa myöskin heräilimme kahvin voimalla, väsytti ihan jonkun verran. Aamiaisen jälkeen lapset jäivät perinteisesti leikkimään puistoon. Kymmeneltä menimme vastaanottoon kuuntelemaan infoa vyöhyketerapiasta ja koskapa terapeutti sanoi siitä voivan olla apua issiakseen, varasi mies samantien itselleen ajan sekä lauantai-illaksi että tiistai-aamuksi. Jäimme vielä lueskelemaan lehtiä vastaanottoon ja osallistuimme pikaisesti klo 11 tietovisaan, vaikka kuopus alkoikin olla väsynyt. Viimeiset kysymykset olivatkin hälle liikaa ja jouduimme lähtemään huvilalle kesken kaiken. Puuroa naamaan ja pikkumies koisasi tyytyväisenä päiväunillaan.

Jotenkin onnistuin vakuuttamaan itseni mielessäni siitä, ettei Täpsä olekaan niin kovin allerginen. Kaurapuuroa olin antanut hyvällä menestyksellä jo muutamana päivänä kunnon määrät ja koska oireita ei tullut, kokeilin nyt myös aprikoosia (jotain myös oli aiemminkin saanut ilman oireita) ja maissinaksuja (joita aiemmin saanut oireiden kera). Suolisto ei ymmärrettävästi kestänyt tällaista kuormitusta ja maha meni täysin ripulille :( Muutoinkin posket punottivat ja yöt olivat risaisia ja itkuisia koko reissumme ajan, helpotusta tuli vasta kun viimeisinä päivinä jättäydyimme taas tyystin viili/jugurtti/persikkasose/riisipuuro -linjalle. Maitoa toki meni enemmän kun kiinteiden määrä väheni, mutta kunhan nyt edes jostain sai energiaa.

Lauantai-iltapäivä meni lähinnä ulkoilun merkeissä. Kävin itse kiertämässä isompien kanssa luontopolun isännän parannellessa jalkaansa Täpsän kanssa. Lenkin jälkeen jäimme leikkipaikalle ja klo 14 oli vuorossa lomakorttien askartelua. Ruokaan asti makoilimme vain huvilalla, sen verran voimille tuo lenkki otti vaikkei pituutta matkalla ollut 1,5km enempää.

Illalla kävimme vielä piipahtamassa uimarannalla lasten kanssa. Hauskaa  heillä tuntui olevan, vaikka vesi olikin viileää ja tuuli kylmästi. Itse tyydyin kahlailemaan rantavesissä uimapuvun unohduttua kotiin. Melko pian alkoivat pojat hytistä kylmästä, joten kuivauksen jälkeen he saivat vaatetuksen takaisin päälleen. Milli sitävastoin ei olisi pois malttanut rannalta lähteä! Ilman tappelua selvisimme kuitenkin huvilalle takaisin ja klo 19.30 lähti isäntä hoidattamaan issiastaan vyöhyketerapialla. Itse jäin laittamaan lapsosia unille, tiskaamaan sekä pesemään muutamia vaatteita pyykkikasan paisuessa uhkaavasti jo ensipäivinä. Mies palasikin tunnin päästä euforisessa mielentilassa, kivut olivat väistyneet ja olo kuin humalassa :D Nukkumaan kävimme Selviytyjien jälkeen uupuneina päivän touhuista.