Vihdoin kuopuksen tervehdyttyä päätin, että on aika testata uusi ruoka hälle. Tällä hetkellä suppeaan ruokavalioon kuuluvat vain maitotuotteet (viili, jogurtti, rahka), persikkasose, kalkkuna, kaura, riisi, kurkku sekä vaniljajäätelö pieninä määrinä. Tissittelyn loputtua kaksi viikkoa sitten jäi jäljelle juomana ainoastaan Nan-korvike sekä kevytmaito. Näiden ruokien turvin on kyllä kasvu ollut huimaa verrattuna liki 10kk kestäneeseen täysimetykseen, kun ei uusia ruokia tahtonut löytyä. Kahden kuukauden sisällä painoakin on kertynyt reilu kilo.
Ajattelinpa sitten, että peruna olisi oiva lisä menuuseen, siihenhän saa kivasti sotkettua esimerkiksi lihoja ja kun nuo kaupan valmisruoatkin pääsääntöisesti perustuvat perunaan. Muussasin pienen perunan ja sulatin pakkasesta kalkkunalihapullan sekaan, mutta eipä osannut poika tätä kulinaristista nautintoa arvostaa. Hätäseen sain ensimmäisen lusikallisen upotettua sisälle (yritti kyllä sitä pois yökkiä onnistumatta siinä), mutta seuraavalle ei edes suu auennut. Puisteli vain päätään inhoten. Viili sentään maistui tuonkin kammotuksen jälkeen, onneksi.
Ensin näytti, ettei perunasta tule oireita. Ehdin jo hehkuttaakin iloisena, kunnes vaipanvaihdolla huomasin pojan selässä pientä röpelöistä ihottumaa... se siitä onnesta. Illan mittaan alkoi myös tuttuakin tutumpi paukuttelu eikä uni tullut silmään ennen yhtätoista. Kyllä se nyt vaan on kolmannella testauskerralla uskottava, ettei peruna sovi kuopuksen ruokavalioon ainakaan ihan lähiaikoina. Jatketaan tylsällä ja vajaaravinteisella viili-persikkasose-velli -linjalla toistaiseksi.